Byta lösenord, namn & e-postadress

Byte av lösenord, namn & e-postadress förutsätter att du har ett aktivt konto och är inloggad i Sailarena. Om du behöver återställa ditt lösenord, dvs glömt eller kanske ännu inte har angivit något lösenord, se separat instruktion.

1. Klicka på huvudmenyn (en pil längst upp till höger på skärmen) och välj 'Mitt konto'

2. Presentationssidan för din profil visas nu i Administrationsläge.
    Här kan du byta för- och efternamn, e-postadress, telefonnummer och bl.a. ändra lösenord för inloggning. Passa på att kontrollera och eventuellt komplettera övriga informationsfält vid behov.
    • För att byta namn, ändra uppgifterna i fälten Förnamn och Efternamn. Klicka på Spara (längst ner) för att spara ändringen. Du behöver sannolikt ladda om hela webbsidan innan förändringen syns i menyerna.

• Innan du byter e-postadress behöver du kontrollera att du inte redan har ett annat konto med den adressen. Det finns nämligen en risk att det skapas ett dubblettkonto om man använder samma epostadress. För närvarande saknar systemet en kontroll för att förhindra detta. Kontrollera genom att först använda 'Glömt lösenordsfunktionen', se separat instruktion.
      Får du på detta sätt ett nytt lösenord och kan logga in på kontot bör du inte använda samma epost till något annat konto, utan att först radera detta kontot. Radera konto gör du också längst ner på sidan, se separat instruktion.
      För att byta e-postadress, fyll i en ny e-postadress i fältet E-post. Klicka på 'Spara' (längst ner).

• För att byta lösenord, rulla ner längst ner på sidan och klicka på 'Byt lösenord' under Hantera konto.

• Ange det nya lösenordet två gånger och kom ihåg att klicka på 'Spara'

<< Tillbaka till startsidan för instruktioner