Skapa ett användarkonto i Sailarena

Sailarena identifierar personer med e-postadress. Det går endast att skapa ett konto per e-postadress.
Det finns två sätt att skapa ett konto, antingen med epost + lösenord, eller att skapa kontot direkt med ditt facebook eller googlekonto, se instruktionen längre ner.

Skapa konto med epost + lösenord:

1. Använd snabblänken 'Registrera' på startsidan alternativt klicka på 'Logga in' i det övre, högra hörnet (på sailarena.com)

2. Fyll i uppgifterna i fälten som visas:
    • Förnamn
    • Efternamn
    • Födelsedag
    • Kön
    • E-postadress (upprepas)
    • Välj ett lösenord (minst sex tecken varav minst en siffra och en stor bokstav)
    • Klicka på Skapa konto
  3. Kontrollera inkorgen för din e-postadress. Ett e-postmeddelande innehållande en kod (åtta tecken) har skickats. Öppna meddelandet och notera eller kopiera koden. Hittar du inte meddelandet med koden inom någon minut kan du behöva leta i din skräpkorg.
  4. På webbsidan, mata in eller klistra in koden och klicka på 'Verifiera konto'.
  5. Du har nu verifierat att din e-postadress är korrekt och kan nu logga in på Sailarena med de nyligen angivna uppgifterna.
  6. Klicka på 'Logga in' för att gå till Inloggningssidan

Därefter kompletterar du övriga uppgifter i din personliga profil som du finner under 'Mitt konto'
Uppgifterna du fyller på i din profil gör till exempel dina framtida anmälningar smidigare.

Skapa konto med hjälp av facebook eller google:

1. Se först till att du är inloggad på Facebook alternativt Google.
      • Den e-postadress du har registrerad i facebook- eller googlekontot som du använder kommer att bli Sailarenas identifierare.
      • Finns adressen redan registrerad på ett befintligt Sailarenakonto kommer du helt enkelt att loggas in på det kontot. Inget nytt konto skapas i så fall.
      • Har du samma epostadress registrerad både i ditt facebook- och googlekonto skapas/loggas du in på ett och samma Sailarenakonto. Det är alltså i så fall valfritt vilken knapp man använder.
    2. Klicka sedan på 'Logga in'
    3. Välj den blå facebook- eller den röda googleknappen för att använda en av dessa metoder att logga in

Simsalabim, så är kontot skapat och du är inloggad.

Helst ska du direkt öppna 'Mitt konto' och komplettera dina uppgifter, men det går också att göra senare. Det är obligatoriskt att ange din e-post, din födelsedag och ditt kön.

Viss information hämtas från ditt facebook- eller googlekonto, men ta för vana att kontrollera dina uppgifter emellanåt så att de är aktuella. Det kommer till exempel att underlätta dina framtida anmälningar.

<< Tillbaka till startinstruktionsidan