Juniorkonto

Ett Juniorkonto i Sailarena är ett vanligt Sailarena-konto men det krävs ingen e-postadress vid registreringen och kontot kan administreras av en förälder. Väljer man att ange en unik e-postadress och ett lösenord kan man logga in i Juniorkontot direkt, annars sker all administration genom förälderns konto.

Ett Juniorkonto har en egen publik profil och möjlighet att teckna Tävlingslicens.

För att registrera ett Juniorkonto krävs att föräldern har ett aktivt konto i Sailarena.

Skapa ett nytt Juniorkonto:

(Bilderna visar utseendet på en dator eller padda. För telefon ser det snarlikt ut om du vrider telefonen i liggande läge)

1. Logga in i Sailarena
  2. Gå till huvudmenyn (längst upp till höger) och välj Mitt konto

3. I den gråa menyn, näst längst till vänster, klicka på Juniorkonton

4. För att skapa ett nytt Juniorkonto, klicka på Skapa juniorkonto

5. Fyll i förnamn och efternamn (obligatoriskt).
    Vill man kunna logga in på juniorkontot direkt kan man också ange epostadress och lösenord men det är frivilligt.
    OBS! Det kommer inte att gå att ange en epostadress som redan finns registrerad, inte ens den som föräldrakontot har. Lämna i så fall epostfältet tomt.

6. Kom ihåg att klicka på Skapa

7. Nu har ett nytt konto med ett nytt Sailarena ID skapats.

Administrera ett Juniorkonto (som förälder):

1. Logga in i Sailarena
  2. Gå till huvudmenyn (längst upp till höger) och välj Mitt konto
  3. I den blåa menyn längst till vänster visas en ikon för varje profil. Den översta är huvudkontot och Juniorkonton visas nedanför.
    OBS! Använder du en telefon behöver du vrida på telefonen i liggande läge för att den blå menyn på vänstersidan ska visas.
    För att markera rätt juniorkonto behöver man vrida telefonen i liggande läge

Vrid till

liggande

läge

4. Klicka på ikonen för Juniorkontot för att se alternativ för detta konto i den gråa menyn.

5. Klicka sedan på Presentation (1.) för att uppdatera den personliga profilen.
    Klicka på Tävlingslicens (1.) för att köpa en Tävlingslicens till Juniorkontot.
    Kontrollera att det är rätt juniorkonto som är angivet vid (2.) nedan:

6. Välj sedan den önskade licensen i fältet:
  7. Klicka köp. Du dirigeras därefter om till betalsidan. Tävlingslicensen inklusive olycksfallsförsäkringen börjar gälla omedelbart efter genomfört köp oavsett vilket betalsätt som väljs. Det går inte att ångra genomfört köp.
  8. Är du osäker på om köpet av licensen har gått igenom, ska du kunna se ditt namn (sök mha "Ctrl-C") på sidan med lista över alla licenser: Tävlingslicens

Tävlingslicens för juniorkonto.mp4

<< Tillbaka till startsidan för instruktioner