Arrangörens interna fält

Skapa administratörens fält

En regatta- eller klubbadministratör har möjlighet att för varje anmäld deltagare kunna ange kommentarer i fem olika rubriker. Fälten aktiveras i fliken 'Anmälan':

'Arrangörens fält' återfinns i nedre delen på sidan:

Publicera arrangörens fält

Rubrikernas namn är fixerade och går inte att redigera medan innehållet är helt fritt för valfri text. Det går att välja att ha dessa enbart internt för tävlingens administratör eller välja att visa dem som en egen kolumn i deltagarlistan.

Exempel på hur fälten visas i deltagarlistan:

Redigera arrangörens fält

För att använda fälten och fylla på med intern eller extern information behöver en tävlings- eller klubbadministratör först vara inloggad och öppna det aktuella evenemanget.

Där väljs 'Administrera deltagare' i vänstermenyn.

Listan sorteras i anmälningsordning. Genom att klicka redigeringssymbolen till höger om en anmäld deltagare kan administratören redigera samtliga av den anmäldas uppgifter.

Underförstått, bara fälten som tidigare är aktiverade i fliken 'Anmälan' visas. Arrangörens fält återfinns i nedre delen av de aktiverade uppgifterna.

CSV-export

Genom att exportera deltagarlistan till en csv-fil (comma separated file), kan man exempelvis i excel öppna och redigera listan vid behov.

Även de administratörsstyrda fälten exporteras med till csv-filen, här öppnad i Excel (och konverterad till "tabell"):

Därefter kan man importera csv-filen till ett lämpligt resultatsystem. Det går inte att återföra en redigerad csv-fil till Sailarena, dvs de ändringar du gör direkt i csv-filen syns inte i Sailarena och inte heller nästa gång du exporterar från Sailarena till CSV.

<<----  tillbaka till startsidan för instruktioner