Lägg till klubbadministratörer

För att administrera en klubbsida krävs rollen som Klubbadministratör för den berörda klubben. Denna roll kan tilldelas inledningsvis av Svenska Seglarförbundet men därefter behöver klubben själv avgöra vem som ska ha åtkomst till klubbens sidor på Sailarena och redigera klubbens uppgifter eller administrera klubbens evenemang.

Klubbadministratören bjuder in den eller de som är lämpliga för denna roll. Klubbadministratörer har också möjlighet att ta bort rättigheterna för personer som inte längre kvarstår med det ansvar eller uppdrag som de tidigare har haft. Inom klubben ska ni förstås vara överens vem eller vilka som ska rättigheterna. Seglarförbundet blandar sig ogärna in i uppgiften att lägga till eller ta bort personer med dessa rättigheter, och i så fall bara till en officiell, i IdrottOnline registrerad, kontaktadress för klubben.

Om du redan är klubbadministratör lägger du till en ytterligare administratör så här:

1. Logga in på Sailarena. Har du mer än ett konto på Sailarena behöver du tillse att du är inloggad med den profil som tilldelats rollen som Klubbadministratör.
  2. Leta upp klubbens presentationssida. Du hittar alla klubbar HÄR. (Sök upp klubben med hjälp av Ctrl-F/Kommando-F, om du inte redan har lagt till klubbsidan som ett bokmärke).
  3. Klicka på knappen Administrera i det övre, högra hörnet av profilbilden.
  4. Nu visas det administrativa gränssnittet. Till vänster visas vilken klubb du administrerar samt vilken sida du befinner dig på - initialt visas alltid Presentationssidan. Välj i stället Administratörer i vänstermenyn.
  5. Skriv in en e-postadress till den person som du avser addera som administratör. Det gör inget om du inte vet vilken e-postadress som den personen har registrerat sitt Sailarenakonto med.
  6. Den som mottar en inbjudan accepterar rollen och behöver då logga in på sitt sailarenakonto, eller om denne redan är inloggad, bekräfta att det gäller rätt konto.
  7. För att ta bort en person som inte längre ska ha administratörsmöjlighet för klubben, klickar du på "tre prickar" till höger om personen och väljer "Ta bort"

<< Tillbaka till Support