Administrera deltagare

Deltagaradministration innebär hantering av de anmälningar som tagit emot genom Sailarena. Du kan korrigera och komplettera uppgifterna i anmälningar, lägga till anmälningar, annullera anmälningar samt exportera alla uppgifter till en CSV-fil (som kan öppnas i exempelvis Excel).

För att administrera deltagare behöver du vara Klubbadministratör för arrangören eller Evenemangsadministratör för regattan.

Anmälningar med betalning som saknar bekräftelse från Svea Ekonomi kategoriseras som Obekräftad. Det innebär vanligtvis att köpet avbrutits eller av annat skäl inte kunnat genomföras.

1. Logga in i Sailarena
  2. Navigera till administrationssidan för det aktuella evenemanget
  3. I den grå menyn till vänster, klicka på Administrera deltagare
  4. Listan visar alla anmälningar. Om listan är tom har inga anmälningar tagits emot.
  5. För att administrera deltagare, välj något av följande alternativ:

Redigera en anmälan

1. Klicka på meny knappen (grå knapp med tre prickar) till höger om den aktuella anmälan
  2. Välj Redigera
  3. Gör ändringar i anmälan och klicka på Spara

Annullera en anmälan

1. Klicka på meny knappen (grå knapp med tre prickar) till höger om den aktuella anmälan
  2. Välj Annullera anmälan
  3. Bekräfta annulleringen
  4. Anmälan flyttas nu till listan med Annullerade anmälningar längst ner på sidan

Lägga till deltagare ("manuell anmälan")

1. Klicka på + Lägg till deltagare
  2. Fyll i uppgifterna i anmälan
  3. Klicka på Spara
  4. Anmälan visas nu i listan

Exportera deltagarlista

1. Klicka på den gröna knappen Exportera till CSV för att ladda ned en fil innehållande alla anmälningar.
  2. Filen som skapas innehåller alla bekräftade anmälningar.

CSV = Comma-separated Values är ett filformat som kan öppnas i exempelvis Excel.